B&OIs diskusjonsforum Forum Hovedsiden B&OIs diskusjonsforum
o-gruppas uformelle samlingsplass
 
 HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper   Bli MedlemBli Medlem 
 ProfilProfil   Sjekk private meldingerSjekk private meldinger   Logg InnLogg Inn 

PRIO klubbmesterskap - ettersnakk

 
Start Nytt Tema   Svar på Tema    B&OIs diskusjonsforum Forum Hovedsiden -> O-løp
Vis Forrige Tema :: Vis Neste Tema  
Av Innlegg
Anders K
Forumavhengig


Ble Medlem: 05 Mai 2008
Innlegg: 172

InnleggSkrevet: Tir Sep 15, 2009 8:24 pm    Tittel: PRIO klubbmesterskap - ettersnakk Svar med Sitat

Det var fint vær og gode forhold i PRIO-løpet i kveld. 40 startende i PRIO-løypa. Løperne rydde i mål så fort at sekretariatet hadde sin fulle hyre med å se hvem som løp over mål når, og det var nære på at undertegnede ble klubbmester fordi veldig mange løpere kom så tett i mål (ikke langt unna 75 % inn i løpet av 5 minutter!). Cirka 7 løpere kom i mål i løpet av de første cirka 15 sekundene. Frode skal sjekke feilstemplinger på macr-o-posten en gang til før de endelige resultatene legges ut. Det meldes foreløpig at cirka 10 løpere har stemplet på feil macro-post og fått tidstillegg. Med tilleggene blir rekkefølgen en helt annen en den var over målstreken...

Og hvem vant?: Carl Bamse Bjørseth fintet ut ungdommene på vei til 10.post og vant komfortabelt med minst 10 sekunder.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Anders K
Forumavhengig


Ble Medlem: 05 Mai 2008
Innlegg: 172

InnleggSkrevet: Tir Sep 15, 2009 8:59 pm    Tittel: Svar med Sitat

PRIO-løypa - løypeleggers betraktninger og vurderinger:
Løypelengden er valgt slik for at alle fra 13 år skal kunne delta. Løpssted Heia var bestemt. Det hadde vært flott å benyttet det mer åpne terrenget oppe ved Furumoen, men siden klokkeslettet for løpet konkurrerer med skumringen, ville det blitt for langt å gå fra p-plass.
Sløyfen til å begynne med skulle føre til at man kunne se andre løpere en ekstra gang under løpet når strekkene krysset hverandre.
Start - post 1: motbakke for å nærme seg terrenget, posten plassert før oppfangende vei. Litt kartlesing opp bakken likevel. Bratt, men pen bakke. Jeg valge søkket istedenfor steinen som detalj, for søkket ga fin kartlesing og litt skjult skjerm.
Post 1 - post 2: Her var det mulig å løpe både høyre og venstre eller gå seg fast i mørkegrønt rett på. Jeg vet neimen ikke hva som er lurest. Siste 100 meter inn i posten var en overraskende "kontinental" skog: stor granskog med god bunn og løpbarhet!
Post 2 - post 3: litt bratt over haugen, men en veldig pen terrengpassasje. Synd dere var slitne der. Den lysegrønne kollen rett før myrdraget på tvers var et flott sjekkpunkt, og da gjaldt det målbevisst å fosere rett gjennom de 20 meterne med tilsynelatende tett granskog for å komme opp i rette myrdraget inn i posten.
Post 3 - 4: Noe tett granskog måtte vel forseres på tvers, og i siste tredjedel gjaldt det å holde styr på de riktige myrene. Tipper noen bommet litt her.
Post 4 - post 5: egentlig hadde jeg tenkt en post midtveis, men sløyfet den heldigvis for å gi et langstrekk med et par varianter. Det var neppe noen fordel å løpe stien til venstre? Hørte flere bommet her, det hadde jeg egentlig ikke tenkt.
Post 5 - post 6 (macr-o): jeg hadde på forhånd tråkket gresset så de først startende ikke skulle snuble seg ned bakken. Men det var nok raskere å ta traseen gjennom skogen ned og så til venstre istedenfor den rett frem og så ned til venstre. Første macro-post var en lurepost som lå rett nedenfor bakken. Den var for å skape usikkerhet og friste de utålmodige. De andre tre postene var godt synlige fra hverandre, og terreng, kart og postbeskrivelse var vel ganske entydig - hva var unnskyldningen for å stemple feil? Jeg lurer på om macro'en ga spredning eller samling av løperne? (skulle gjerne vært der og sett hva som skjedde!) I hvert fall var det 10 som stemplet feil!
Til post 7 og 8 møtte dere et flatt og fint område med en del detaljer. Avstandene mellom postene var ikke stort mer enn 100 meter - hvis man kunne det å løpe på retningen var det kanskje ikke nødvendig å lese kartet så grundig likevel?
Litt kartleseing til post 9 som var ganske enkel for at alle skulle være med helt til...
strekket til post 10, som nettopp var tenkt å kunne skille "klinten fra hveten" med et variert, detaljert, litt bushete terreng de siste 200 meterne. Man måtte kunne lese kartet for å finne posten, ikke sant - nyttet lite å "virre rundt og lete", tenker jeg. Men selv de med enkle kartkunnskaper burde kunne løpe rett til vadestedet i elva og finne posten fra den sida!
Jeg vet ikke om det er noe mer å si om de siste strekkene. Post 11 var påtenkt som siste post, men myra derfra til veien var våt og blytung og løpe i. Ikke noen grei innspurt. Derfor tørr bunn på ryggen til nummer 12 først. Publikum kunne jo også følge med kryssingen av veien (det gjorde vi!)
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Arild
Forumavhengig


Ble Medlem: 29 Apr 2008
Innlegg: 273

InnleggSkrevet: Ons Sep 16, 2009 5:00 pm    Tittel: Svar med Sitat

Kjempeflott arrangement og løype. Skikkelig morsomt med mange tette dueller på slutten når nesten alle ryr over mål i løpet av 5 minutt. Selv startet jeg sist og så ingen (unntatt de som lå flere poster foran meg der løypa gikk i kryss) før på post 8. Hadde du truffet bedre på raskeste løpstid, så hadde vel startavstanden mellom løperne krympet litt og feltet kommet i mål ennå tettere. Jeg kom i mål 3 minutt før stipulert men var sjanseløs på å nå igjen teten.
Ser i alle fall frem til å studere strekktidene.....
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
regula
Forumavhengig


Ble Medlem: 20 Mai 2008
Innlegg: 47

InnleggSkrevet: Ons Sep 16, 2009 5:41 pm    Tittel: Svar med Sitat

Jeg fikk starte kjempetidlig og fikk kose meg lenge helt allene i skogen. Hadde egentlig et skikkelig "ventestrekk" fra 4. ti 5. post men traff førstmann først ved post 7. Fra post 8 og videre føltes det so om en stor flokk antilloper spurtet forbi en gammel elefant. Men jeg kom da fram jeg og.
Regula
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Anders K
Forumavhengig


Ble Medlem: 05 Mai 2008
Innlegg: 172

InnleggSkrevet: Ons Sep 16, 2009 7:13 pm    Tittel: Svar med Sitat

Det kan bli mange tall og analyser å pusle med i vinter fra dette løpet. Jeg bommet klart på stipulert løpstid. Jeg tok utgangspunkt i et karusell-løp høsten 2007 i samme terreng, hvor 10 min 30 sek var en pålitelig PRI 100. Jeg trodde kuperinga var litt slitsom, men det er mulig at jakten gjorde at mange la inn et ekstra gir! Analysene vil gi svar på hvor stor betydning en dårlig kmtid-prognose hadde, eller om man ved en senere anledning kan legge inn andre regnestykker for å gi de sist startende en fair sjanse. Foreløpig ser det ut til at oppgaven syntes umulig for de 5 sist startende (Jan Erik, Håvard, Håvard, Lars og Arild), mens Erik med PRI 102 ikke lå langt etter teten.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Torkel
Forumavhengig


Ble Medlem: 03 Mai 2008
Innlegg: 87

InnleggSkrevet: Tor Sep 17, 2009 9:33 pm    Tittel: Svar med Sitat

Enig i at dette var en flott løype, og opplegget m PRIO er strålende Very Happy . Gikk rett i både 1. og 2. post og syntes dette var gøy.
Desverre klarte jeg å løpe meg helt ut, på vei til 3 post. Fulgte den hvite "gata" til toppen, og så etter myra til venstre. Så den ikke med en gang, og løp derfor på skrå inn til høyre, rett inn i det grønne. Der mistet jeg retningen, og havnet rett øst, ved steinen der stien begynner. Trodde jeg hadde løpt mer nordover, og måtte bruke litt tid til å re-orientere meg. Brukte over 9 min fra 2-3, og da var løpet kjørt for denne gang. Da forsvant mye av motivasjonen. Sad
Satser på en bedre tur på lørdag. Takk til Anders for et bra arrangement, og utførlig beskrivelse av tanken bak de ulike postene.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Bamse
Orienteringslegende


Ble Medlem: 30 Apr 2008
Innlegg: 193

InnleggSkrevet: Man Sep 21, 2009 8:54 pm    Tittel: Svar med Sitat

De to første årene med PRIo-løp var jeg løypelegger og jeg så virkelig fram til å få være med sjøl en gang. Selvfølgelig synes jeg at årets opplegg/løype var kjempebra. Det gav en gammel rev i PRI-midtskiktet rom for å foreta taktiske disposisjoner underveis.
Anders har tenkt å pusle med analyser og tall til vinteren for å finne nye regnestykker som gir de med best PRI en fair sjanse. Det er greit. Det fins grep å ta gjennom en lang sesong for å møte en større utfordring.
Ellers resonnerer jeg slik:
Jeg antar løperne med lavest PRI ikke bare er de beste absolutt sett, men også de som presterer jevnest gjennom sesongen. De har dermed lite rom for å løfte seg på selve PRIo-dagen. Lenger ned i rekkene i midtskiktet antar jeg den enkeltes prestasjoner svinger mer gjennom året og med mange av denne kategorien på startstreken er det ganske sikkert noen som vil prestere opp mot sitt beste og kanskje litt over akkurat denne dagen.
Jeg synes PRIo-løpet fortsatt skal være outsidernes store sjanse. Vi vet nok om hvem som er de beste løperne absolutt sett.
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding
Jakob
Forumavhengig


Ble Medlem: 10 Jun 2009
Innlegg: 235
Bosted: Fjøyro

InnleggSkrevet: Man Sep 28, 2009 1:55 pm    Tittel: Svar med Sitat

Flott løp! Jeg kom i mål som nr. 2, ca. 10 sek bak Bamse. Nydelig og nokså lettløpt løype. Smile Jeg irriterer meg fortsatt over et par dårlige veivalg. Til 2. post skulle jeg egentlig løpe til høyre (gjennom hvit-skogen), men havnet for langt til venstre og måtte kravle gjennom granskogen. Der tapte jeg 10-15 sek til Håkon som var likt med meg på 1. post.
Til 8. bommet både jeg å Håkon. Vi fikk feil retning og havnet alt for langt til venstre. Tapte ca. 10 sek. Til 10. post hadde jeg et skikkelig drittstrekk. Fulgte Roy ned lia fra 9. alt for langt til venstre, så når vi kom ut på veien måtte vi løpe 200 meter oppover veien for å komme til myra ovenfor 10. post. Tapte nok 10-20 sek på den.
Ellers var det som sagt et flott løp. Ganske gode beregninger av Anders når han nesten ble klubbmester.
Jeg har en idé til senere PRIO-løp. Plukk ut 2-3 områder å ha løpene på, og varier mellom dem. På den måten vil det bli lettere å beregne km-tid siden man har hatt samme løp der før. Slik det er nå må jo Anders bare gjette seg til antatt km-tid siden vi har nytt terreng hvert år.
_________________
Jakob Kalvig Skogan
Seij d æ mein, og litt tell!
Til Toppen
Vis Medlemmets Profil Send Privat Melding MSN Messenger
Vis Innlegg fra:   
Start Nytt Tema   Svar på Tema    B&OIs diskusjonsforum Forum Hovedsiden -> O-løp Alle klokkeslett er CET (Europa)
Side 1 av 1

 
Gå Til:  
Du kan ikke starte nye temaer i dette forumet
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Du kan ikke endre dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke delta i avstemninger i dette forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group